img

Concept


Miss Elegance Belgium

Welkom bij Miss Elegance Belgium

Miss Elegance Belgium lijkt een droom, maar is werkelijkheid: € 4.000, een fantastische wagen, een tropische vakantie, een paradijselijke fotoshoot en nog zo veel meer! Wie weet word jij wel de elegantste schoonheid van het Koninkrijk België! Ben jij een dame tussen 16 en 26 jaar (grootte en gewicht doen er niet toe) en wil je graag een heel jaar lang het toonbeeld van ware elegantie zijn? Schrijf je dan nu in voor de casting van Miss Elegance Belgium!

Miss Elegance Belgium is een schoonheidswedstrijd waarin de deelneemsters de kans krijgen zichzelf te ontplooien en waarbij alles rond elegantie draait! De kandidates leggen een parcours af waarin ze worden bijgestaan door een team van professionals dat hen leert wat de sleutel tot succes is. Het is de ultieme kans om via workshops bij te leren over een scala aan onderwerpen: welzijn, kledij, esthetiek, lichaamshouding, dictie, fotografie... Er wordt extra aandacht besteed aan zelfvertrouwen, stressbestendigheid, gelaatsverzorging, de juiste look voor het juiste silhouet, defileren, poseren voor een fotoshoot enz.

De deelneemsters zetten zich bovendien in voor goede doelen en humanitaire projecten en kunnen zo tonen dat ze ook elegant van hart zijn. Dankzij al deze activiteiten beleven de kandidates een prachtig avontuur dat van hen een mooier mens maakt en hen tegelijk een waardevolle ervaring in de modesector oplevert.

Ook de vijf eredames steken een reis naar de zon op zak. Ze vergezellen de laureate op haar zonvakantie en maken samen een prachtig fotoboek!

Miss Elegance Belgium verloopt in vier fases: casting, nationale selectie, nationale halve finale en nationale finale.

CASTING

Gegadigden kunnen zich inschrijven via de website. De kandidates uit de preselectie worden uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale selectie.

NATIONALE SELECTIE

De nationale selectie vindt plaats op een toonaangevende locatie in de hoofdstad. De kandidates nemen deel aan een defilé en stellen zich voor aan een jury. Daarna wordt beslist wie doorstoot naar de nationale halve finale.

NATIONALE HALVE FINALE

De halve finale vindt plaats achter gesloten deuren. De kandidates defileren voor de jury en passen daarbij de tips toe die hen tijdens de repetities en workshops werden aangeleerd. De jury selecteert de dames die het tegen elkaar zullen opnemen in de nationale finale.

NATIONALE FINALE

Dankzij de grote persbelangstelling voor dit evenement ervaren de dames voor het eerst hoe het is om de in de kijker te lopen. Ze worden geïnterviewd, ondergaan een make-over en nemen deel aan workshops defileren en poseren voor een fotoshoot. Het kruim van de kandidates treedt samen in de spotlights en defileert voor de ogen van de toeschouwers en een jury van modeprofessionals, vips en pers...

Op het einde van de show kiest de jury de enige echte Miss Elegance Belgium en de vijf eredames!